„ Буди мало Ја ”

  • Posted by: admin
  • 2013-12-06

„ Буди мало Ја ”

Поводом 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, у ресторану Завода за смештај одраслих лица „ Мале пчелице ” у понедељак 2. децембра, са почетком у 16 часова, одржан је перформанс „ Буди мало Ја”. Ову акцију Завода подржали су: Савез слепих  слабовидих Србије, Параолимпијска академија „ Јуниор ” и Комитет за међународну сарадњу студената медицине.

DSCF6213

Главни промотер перформанса и активни учесник био је наш истакнути спортиста Милорад Чавић, који је том приликом донео гардеробу коју је прикупио у својој акцији за помоћ корисницима Завода.

Циљ перформанса био је да се дочара свакодневни живот слепих и слабовидих особа тако да се читава акција одвијала у мраку. Једини извори светлости било је неколико батеријских лампи и свећа.

Као што је јавност већ упозната, Завод наставља да пружа активну подршку особама са инвалидитетом у њиховој борби за бољи положај у друштву. Желимо да избришемо стигму коју им је друштво наметнуло, и ставило их у страну, и да им се омогући нормалан живот у заједници која их разуме и подржава.

DSCF6206

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *