Фестивал „Ноте за све“

  • Posted by: admin
  • 2016-10-18

Фестивал „Ноте за све“

У Књажевско – српском театру, 17. октобра одржан је Инклузивни фестивал „Ноте за све“, у организацији нашег Завода. Ове године смо били јако поносни на наш фестивал јер, сада већ можемо да се похвалимо, био је веома посећен. Овај фестивал се организовао седми пут за редом.

Тог дана, крагујевачко позориште било је препуно, како учесника, тако и посетилаца. Била нам је част да угостимо многобројне госте, пријатеље, медије.

Ове године, како то већ традиција налаже, свечани програм је водио наш другар Виктор Лазић, а партнерка му је била наша физиотерапеуткиња Јелена Танасијевић. На самом почетку присутнима се обратио наш директор др Владица Станојевић, који је поздравио све присутне и захвалио се на великом одзиву учесника самог фестивала. Затим се присутнима обратила и др Гордана Дамњановић, као представник Скупштине града Крагујевца. Након тога, уследила је приредба.

На овогодишњем фестивалу наступио је велики број учесника. Учешће су узели: Дом „Срце у Јабуци“ Јабука, ансамбал „Архангели“, ученици Основне школе „Вукашин Марковић“, као и ученици из Основне школе „19.октобар“, деца из дома „Сремчица“, инклузивни хор „Исон“ из Новог Сада, Дом из Тутина, Дом за лица са оштећеним видом „Збрињавање“ Панчево, Дом „Свети Василије Острошки чудотворац“ Нови Бечај, Културно – уметничко друштво „Лепеница“ Крагујевац, деца из дома „Др Никола Шуменковић“ из Стамнице, дом из Старе Моравице, као и корисници из Геронтолошког центра из Крагујевца и наравно наш хор „Распеване Пчелице“.

Оно што желимо да вас обавестимо, а уједно и да се похвалимо је и то да су се ове године на фестивалу приказале и наше две секције. То су фолклорна и драмска секција. Чланови фолклорне секције су извели неколико народних игара, а драмска секција нам се приказала са представом „Госпођа министарка“. Наши другари и другарице су том приликом добили велики аплауз као и похвале, а и позиве за учествовањем широм Србије, са својим фолклором и представом.

Након програма, посетиоци су у холу театра разгледали радове наших другара из заводских радионица. На крају је био уприличен коктел, на којем су сви могли да се послуже.

Захваљујемо се гостима, који су нас и ове године испоштовали као домаћина и одазвали се позиву да узму учешће, а неки од њих су наши драги гости од самог оснивања нашег фестивала.

До следеће године, уживајте у прелепим фотографијама!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *