Инклузивни фестивал “Ноте за све”

  • Posted by: admin
  • 2013-11-07

Инклузивни фестивал “Ноте за све”

Завод за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“ организовао је 7. новембара у Књажевско-српском театру на сцени „Јоаким Вујић“ четврти по реду Инклузивни фестивал „Ноте за све“.

DSCF5741

На фестивалу је премијерно  представљен инклузивни хор Завода „Распеване пчелице“ који је, такође, премијерно извео светску химну маргинализованих група “Дон’т Лаугх Ат Ме” чији су аутори: Стеве Јаy Сескин / Јамес Аллен Схамблин. Чланови хора, поред корисника Завода, су чланови Међународног удружења студената медицине, крагујевачки средњошколци и основци, као и запослени у Заводу.По први пут уцчеше у хору узео је директор Завода, др Владица Станојевић. На језик знакова химну  синхронизовано су преводили ученици Школе за децу оштећеног слуха из Крагујевца.

На сцени „Јоаким Вујић“ наступило је укупно 250 учесника. Премијерне наступе имали су   штићеници , Дневног боравка за децу оштећеног вида, иклузивни хор „Звуци у Јабуци“ из Панчева, солисти Дома за лица ометена у развоју из Тутина. Премијерно је представљен и званичан спот инклузивног мјузикла „Чаробно путовање“, пројекта који су заједно реализовали Позориште на Теразијама и Музичка радионица Удружења за помоћ особама са аутизмом „Вилинска песма“.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *