Летовали смо у Турској

  • Posted by: admin
  • 2015-06-16

Летовали смо у Турској

Захваљујући нашем драгом особљу, на челу са нашим директором, ове године је организовано летовање у земљи у којој до сада нисмо имали прилике да боравимо, а то је Турска. Летовање је организовано у јуну месецу, тачније од 6 до 15. јуна. Били смо смештени у месту Сарим-Сакли, у Турској. Путовање у једном правцу је трајало 22 сата вожње аутобусом, али је 7 дана тамо било незаборавно.

Пошто сам први пут била у тој земљи за мене је то било једно ново и прелепо искуство.

Само путовање нам је било интересантно јер смо обишли Србију до Димитровграда, целу Бугарску и на крају пропутовали део Турске у Европи и онда тек после више сати вожње смо стигли у Азијски део ове земље, у место Сарим-Сакли.

Захваљујемо се, наравно, нашим радницима предвођеним директором нашег завода доктором Владицом Станојевићем, који су нас дочекали када смо стигли на одредиште и управо њиховом заслугом нам је све обезбеђено што нам је било потребно за пријатан боравак тамо. Део нашег особља је провео тај дан са нама и ујутру су кренули пут Крагујевца, а други део је остао са нама.

Што се тиче смештаја били смо у хотелу ,,Калиф“, где смо сво време били веома лепо угошћени.

Наш седмодневни боравак био је динамичан, али и изузетно леп. Наше активности одвијале су се од 7 и 30 часова, када је био доручак за нас, па отприлике до 23 часа. Те активности су биле састављене од одласка на плажу после доручка и ручка, много шетњи кроз град, а после вечере су стално биле и забавне активности, које смо, љубазношћу власника, одржавали на простору хотелског базена. Од активности су биле одржане Звезде Гранда, избор за мис, а одржано је и Заводско венчање пара, чије дружење траје више деценија, Бранкице Ћурчић и Рвовић Предрага. Били смо и на концерту једног турког певача у њиховом традиционалном кафеу. Такође љубазношћу наше туристичке агенције Холидеј из Крагујевца, која нам је организовала овај боравак, омогућен нам је одлазак на оближње острво Џунда, близу града Ајвалика, где постоји једина православна црква у Турској. То је црква Светог Николе. Иначе на том острву имају своје виле за одмор најбогатији грађани Турске и неки Грци.

Вратили смо се са овог летовања препуни лепих утисака и задовољни, што смо имали прилике да одемо у ову земљу где до сада колективно нису били корисници наше установе, а такође смо и једина установа у социјалној заштити, која је организовала летовање у Турској.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *