Међународни дан глувих и наглувих особа

  • Posted by: admin
  • 2014-09-27

Међународни дан глувих и наглувих особа

Крајем септембра месеца, тачније 27. септембра, обележава је Међународни дан глувих и наглувих особа. Тим поводом наши другари из удружења из града Крагујевца су обележили свој дан.

Да вас подсетимо, у нашем Заводу се организује школица за глуве и наглуве особе, коју похађају наши другари из Завода. Школицу организује и води, пријатељ нашег Завода, господин Иван из удружења за глуве и наглуве особе. Као што смо вам већ напоменули, ово удружење је обележило свој дан и ми смо имали ту част да присуствујемо поменутој манифестацији.

Свечаност су организовали у сали Соколане, у граду Крагујевцу. Како је дан био сунчан и леп, испред поменутог здања организовали су приредбу, где је било игре и песме. Након завршеног свечаног дела програма, могли смо да погледамо и одбојкашку утакмицу за особе са инвалидитетом, такмичење у шаху, а по први пут смо се упознали и са дисциплином под називом таи чи, која се такође организује за особе са инвалидитетом. Након тога смо се послужили и поздравили са нашим пријатељима и мало проћаскали са њима.

Надамо се да ћемо се и следеће године дружити са нашим пријатељима.

 

Чланови редакције

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *