Олимпијада у Сремчици

  • Posted by: admin
  • 2014-09-28

Олимпијада у Сремчици

                                                                                                                         Олимпијада у дому у Сремчици

 

Крајем месеца септембра наша спотрска секција учествовала је на Олимпијади„Спорт за све“, у Сремчици, са нашом Сањом, тренером и Бојаном, дефектологом. Њих две су нас бодриле и помагале да постигнемо што боље резултате на овом такмичењу.

На отварању Олимпијаде је приказан културно – забавни програм за децу и омладину, уз учешће ученика ОШ „Душко Радовић“, глумаца дечјег позоришта и Рукометашког Савеза Србије, уз подршку и донацију  Светлане Обућине, наше бивше олимпијске, светске првакиње у рукомету. После отварања следило је такмичење у фудбалу и играма без граница. Пошто је било лоше време такмичење је одржано краће временски од планираног. Надамо се да ће идуће године трајати дуже.

У фудбалу, први је био Стари Лец, друго место екипа Ветерника, треће, екипа Сремчице, четврто место Тутин, пето смо били ми, Завод Мале Пчелице, а шесто место је заузела Јабука. Суђење је било фер, коректно.

На играма без граница одигране су:  игра ко најбрже поједе колач са рукама на леђима, игра ношење књиге на глави преко целог терена и надвлачење канапа. Екипа Старог Леца била је прва у надвлачењу канапа. У игри ношење књиге на глави, прво место је заузела екипа Ветерника, друго место сам освојио ја за нашу екипу Мале Пчелице и том приликом сам добио књигу, бајку, Ледено доба, као и медаљу.

По завршетку такмичења, на затварању Олипијаде, чланови  Рукометашког Савеза са директорком дома Сремчице, уз весеље, игру и музику, поделили су награде. Након свега, сви заједно смо послужени свечаним ручком, на коме су подељене дипломе и зхвалнице, свима понаособ, за учешће на Олимпијади.

Не можемо увек бити први у свему, довољно је учествовати  и дружити се са пријатељима из других установа, које познајемо дуги низ година. За бољи успех потрудићемо се следеће године.

Чланак припремио

Чутурица Богдан

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *