Опленачка берба

  • Posted by: admin
  • 2014-10-10

Опленачка берба

Били смо на вашару у Тополи

 

Средином октобра месеца, наш Завод је и ове године, сада већ традиционално, учествовао на Опленачкој берби у Тополи. Приказали смо се са нашом продајном изложбом, као и са наступом хора „Распеване Пчелице“.

Тога дана било је веома лепо и топло, када смо кренули из Крагујевца. Народа је било пуно, као и сваке године, видели смо много раздраганих лица. Када смо дошли, ту је већ био наш штанд са рукотворинама из домаће радиности, као и радови из осталих радионица. Док смо чекали време када ће наш хор наступити, могли смо да уживамо у приредби осталих учесника. На бини су се смењивали најмлађи и најстарији учесници на овом фестивалу, тако да су ми деца из фолкора била драга, када сам гледала, оне њихове мале главице и раздрагане. Али ни старији учесници нису заостајали у свом умећу, што у певању, а певали су као прави оперски певачи, поготово старије чикице, али су исто тако жилави и бритки да одиграју једно добро коло. Ми смо нашим певањем побрали аплаузе и све је протекло како треба.

На крају наступа смо искористили слободно време да обиђемо остале штандове. Било је ту разних ђаконија од слаткиша, грнчарије, украсних предмета и наравно био је велики избор вина.

Како смо се провели, најбоље ће вам приказати фотографије, које вам достављамо у часопису.

 

Чланак припремила:

Марија Лакетић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *