Освећење водице поводом Васкрса

Освећење водице поводом Васкрса

 

У нашем Заводу се трудимо да сваки празник обележимо онако како то традиција и обичаји налажу. Велики број наших другара, слободно можемо рећи већина или скоро сви, поштују православне обичаје, обележавају хришћанске празнике, посећују цркве у граду, а од прошле године, редовно одлазимо у нашу цркву, Храм „Свети Лука Кримски“.

Захваљујући изградњи наше цркве, наша окупљања су честа, уз бројна саслужења свештенства из насеља Мале Пчелице, Станово и Маршић, а посебно су нам драге црквене службе где нам долази наш увек драги гост, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован.

Већ по традицији и овог пута је у наш Завод долазио свештеник из насеља Мале Пчелице и осветио водицу поводом једног од највећих хришћанских празника, Васкрса.

Овом приликом одржана је краћа црквена служба, где су се присутни радници и корисници помолили за све, а затим је освештана водица, која је подељена касније по свим павиљонима.

Наравно и овог пута се захваљујемо особљу нашег Завода, које нам омогућава све ово и надамо се да ће се и у даљем периоду то наставити.

 

Чланак припремила:

Јасмина Николић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *