Отворен Центар за физикалну медицину у Заводу за смештај одраслих “Мале пчелице”

  • Posted by: admin
  • 2016-03-26

Отворен Центар за физикалну медицину у Заводу за смештај одраслих “Мале пчелице”

Крагујевац, 26. март 2016. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин отворио је данас у Крагујевцу реновирани Центар за физикалну медицину и рехабилитацију у Заводу за смештај одраслих лица “Мале пчелице”.

Вулин је том приликом рекао да ће више од 900 корисника овог завода убудуће ће имати бољу здравствену заштиту и навео да је у реновирање и опремање центра, завод уложио 5 милиона динара сопствених средстава, а медицинску негу ће добити сви корисници који имају проблема са кичмом, преломима и другим здравственим проблемима.

Он је поручио да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставити са оријентацијом да у што већој мери изједначи квалитет живота, без обзира на то где живе, јер сви имају право на исту заштиту.

Министар је додао да је, након 40 година колико завод постоји, било крајње време да се корисницима омогући боља здравствена заштита.

Ово је од огромног значаја, али без рада запослених и њихове љубави према корисницима, ништа не би било могуће, нагласио је министар.

Вулин је навео да је у протекле две године уложено 1,44 милијарде динара у социјалну заштиту, што су највећа улагања у историји социјалне заштите, и поред мера штедње и фискалне консолидације.

Он је захвалио премијеру Александру Вучићу на подршци и Влади Србије у њеном опредељењу да се штеди на свему осим на социјалној заштити.

Живот најсиромашнијих не сме да буде угрожен ни у њиховим домовима ни у установама заштите и “Мале пчелице” су добар пример, рекао је Вулин.

Вулин је додао да је Министарство до сада уложило 12 милиона динара у пројекте “Малих пчелица”, истичући да је задовољан резултатима.

“Мале пчелице” су посебно значајне јер својим радом и средствима, али и кроз радну терапију корисника побољшавају њихов положај, рекао је Вулин.

Свечаном отварању Центра за физикалну медицину у Заводу за смештај одраслих “Мале пчелице” присуствовали су и градоначелник Крагујевца Радомир Николић и директор овог завода Владица Станојевић.

 

 

Преузето са сајта Владе Републике Србије

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *