Отворен реновиран Павиљон у Малим Пчелицама

Отворен реновиран Павиљон у Малим Пчелицама

mp_paviljon1

уторак, 10 новембар 2015

У Заводу за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама данас је свечано отворен реновирани други Павиљон. У реновирање објекта површине 3.000 квадрата уложено је 25 милиона динара и то из сопствених средстава Завода.Објекат у који ће се уселити више од 190 корисника, у потпуности је уредјен у складу са стандардима енергетске ефиксаности и хасап системом.

Свечаном отварању и обележавању 43 године од оснивања Завода, присуствовао је министар за рад запошљавање, социјална и борачка питања, Александар Вулин.Пространи објекат другог Павиљона у Заводу за смештај одраслих лица Мале Пчелице, сада је адаптиран, уредјен, опремљен савременим и функционалиним намештајем.Радови су били неопходни, јер су кров и поједини делови зграде били потпуно руинирани.

У Павиљону ће бити смештена лица која су већ збринута у овој Установи, али у далеко пристојним собама, купатилима, дневном боравку и једној од трпезарија које су сада реконструисане, рекао је директор Завода, др Владица Станојевић.Нови, бољи, хуманији и удобнији услови живота у овој Установи омогућени су захваљујући новцу који је Завод зарадио великим уштедама, али и радним ангажовањем.

Приликом свечаног отварања павиљона, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, истакао је да је крагујевацки Завод пример на који треба да се угледају све социјалне Установе у Србији, јер на овом месту, људи стварају, а приходовање од пекаре и радионица доносе како извор финансирања за овакве инвестиције, тако и могућност да се осећају корисно и друштвено.Обележавању јубилеја Завода, као и свечаном отварању реновираног другог павиљона присуствовали су представници локалне управе, градских институција, и 50 директора социјалних Установа из целе Србије.

Корисници су припремили пригодан музички програм овом приликом, а како је јубилеј прилика за награде, Ружица Петровић и Виктор Лазовић су изабрани за најбоље кориснике гласовима лица која су смештена у овој Установи која је одавно многима од њих једини и прави дом.

 

 

Преузето са сајта РТК

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *