Представа „Госпођа министарка“

Представа „Госпођа министарка“

 

Почетком фебруара месеца, тачнијег 9 – ог, у трпезарији између првог и другог павиљона, наши другари из драмске секције извели су драмски комад, нашег познатог комедиографа Бранислава Нушића, „Госпођа министарка“.

Трпезарија је била препуна и сви смо са знатижељом и неоспорном жељом ишчекивали како ће наши другари извести овај познати драмски комад. Мислимо да су они са великим ентузијазмом и знањем, у потпуности прилагодили текст овог комада у нешто скраћеном облику. После представе глумцима у овом комаду су многи прилазили и честитали, јер су се стварно потрудили и доказали да и овакве врсте комада могу, што би се рекло, пуним плућима извести до краја.

Чланак припремили:

Горан Вељковић Брежицки,

Гордана Јовановић и

Дејан Алексић

 

Из угла наших глумаца…

 

Нас осморо учесника у позоришној представи „Госпођа министарка“, по нашем сатиричару Браниславу Нушићу, писцу какав се родио у једном веку, уз доста труда и залагања, надамо се да смо успели да дочарамо време и место старог Београда и његових становника.

Уз свестрану помоћ и сарадњу нашег дефектолога, која је режирала и прерадила текст, Слађане Ђурић, као и њених асистената режије, социјалних радника, Светлане Ћурчић и Јелене Таловић Радојковић и дефекотолога Дине Ристић, успели смо да, до суза, насмејемо публику, што нам је и била намера.

Иза кулиса позорнице владало је узбуђење, чак је било и мало треме, али публика, која се сатојала од наших другара са свих павиљона, као и особља, нас је бурним аплаузом дочекивала и представа се одиграла, тако рећи без грешке.

Овом приликом желим да вас упознам са улогама, које смо одиграли:

Мирјана Илић, тј. моја маленкост – Живка, госпођа министарка,

Грозда Милић – кћи Дара,

Оливер Дамњанов – синчић Рака,

Богдан Чутурица – зет Чедо Урошевић,

Слађан Вељковић – доктор Нинковић, секретар министра спољних послова,

Тијана Трговчевић – служавка Анка,

Саша Стоиловић – Пера Каленић, писар из административног одељења и

Љубица Максимовић – Риста Тодоровић, кожарски трговац.

 

Ми се надамо да ћемо и убудуће играти представе, мада сада знамо да је потребно много вежби, али се труд, смехом наших другара и особља, исплатио.

Мирјана Илић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *