Првомајски турнир у вишебоју

Првомајски турнир у вишебоју

 

 

Због лоших временских прилика, традиционални „Првомајски турнир“ одржан је средином маја месеца, тачније 13. маја. Турнир је одржан на нашем терену „Кошница“.

Био је то прави празник спорта и дивно је било видети наше другаре, како се фер боре за што бољи пласман у разним спортским дисциплинама. Такође, била нам је велика част да угостимо наше другаре из других домова, који су нас посетили ради такмичења. Наши гости су били из Дома у Ветернику, из Старог Леца, Сремчице, Јабуке, а такође су нам дошли и ђаци из Специјалне школе из Крагујевца.

Био је то прелеп сунчан дан, идеалан за спортска надметања. Такмичења су била организована у следећим спортским дисциплинама: фудбалу, атлетици (трчање на 100м и скок у даљ) и надвлачењу конопца.

У фудбалу прво место је припало другарима из Дома у Сремчици, друго место је заузела екипа из Јабуке, а треће место екипа из Старог Леца. Наши фудбалери из Завода овог пута су освојили и заузели пето место.

У трчању на 100 метара: прво место је освојио Стари Лец, друго место Јабука, а треће другари из Специјалне школе. У скоку у даљ прво место је такође припало Дому из Старог Леца, друго Специјалној школи, а треће су заузели другари из Сремчице. Наши атлетичари су заузели пето место у трчању и четврто у скоку у даљ.

Последња дисциплина, која је била тога дана је такмичење у надвлачењу конопца. Овим можемо да се похвалимо јер су наши другари заузели прво место, друго место је припало дому у Старом Лецу, а треће дому у Ветернику.

Суђење је било на целокупном турниру фер и коректно. По завршетку турнира смо имали прелепо дружење са нашим другарима из осталих установа уз свечани ручак и доделу пехара, медаља, као и диплома.

Ове године наши другари су освојили пехар у дисциплини надвлачење конопца. Надамо се да ћемо наредне године остварити бољи успех у осталим дисциплинама. Важно је учествовати, борити се и дати све од себе, па ће успех доћи сам!

Са прегршт лепих фотографија на тај догађај сумирали смо утиске неколико дана.

 

Чланак припремио:

Богдан Чутурица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *