Сајам књига

  • Posted by: admin
  • 2016-10-27

Сајам књига

Дана 25. октобра имали смо прилике да организовано посетимо 61. по реду Сајам књига, у Београду.

Посебно смо, на самом доласку, били пријатно изненађени што нам је наше министарство омогућило посету сајму, без куповине појединачних карата од стране Завода, како је увек до сада то био случај.

Имали смо прилике да обиђемо комплетну поставку у све четири хале и да добијемо увид у све што је најактуелније у издаваштву.

Као и увек, посетилаца је било у огромном броју, а поред разгледања и куповине, присутни су, као и обично, могли да попричају и да се фотографишу са неким од писаца, чије су књиге биле изложене.

Домаћин овогодишњег сајма била је земља Иран и ми смо имали прилике да разгледамо све што је било специфично за њихову културу и пробамо њихов традиционални чај од јабуке и цимета и послужимо се слаткишима.

После разгледања у трајању од више од три сата, напустили смо сајам препуни утисака. Наставили смо обилазак Београда посетом Савамали, која је у изградњи и уживали у пределима пројекта Београд на води.

Боравак ту, смо искористили за сусрет нашег другара Оливера са својом сестром, која живи у Београду.

Овај, слободно можемо рећи, излет до Београда је на нас све оставио изванредан утисак и презадовољни смо што смо имали и ову прилику да обиђемо наш главни град

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *