VIII Инклузивни фестивал „Ноте за све“

VIII Инклузивни фестивал „Ноте за све“

У Књажевско – српском театру, 29. октобра одржан је Инклузивни фестивал „Ноте за све“, у организацији нашег Завода. Ове године смо били јако поносни на наш фестивал јер, сада већ можемо да се похвалимо, био је веома посећен. Овај фестивал се организовао осми пут за редом.

Тог дана, крагујевачко позориште било је препуно, како учесника, тако и посетилаца. Била нам је част да угостимо многобројне госте, пријатеље.

Ове године нам је била посебна част да угостимо Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господина Зорана Ђорђевића, као и његове помоћнике и секретаре из министраства и укупно је било њих 43.

Како то већ традиција налаже, свечани програм је водио наш другар Виктор Лазић, а партнерка му је била наша физиотерапеуткиња Јелена Танасијевић. На самом почетку присутнима се обратио наш директор др Владица Станојевић, који је поздравио све присутне и захвалио се на великом одзиву учесника самог фестивала.

На овогодишњем фестивалу наступио је велики број учесника. Учешће су узели: позната рок група „Освајачи“, ансамбал „Архангели“, Дом „Свети Василије Острошки чудотворац“ Нови Бечај, КУД „Дукат“, дечији хор „Амадеус“, Дом за одрасла инвалидна лица из Дољевца, деца из школе „Милан Петровић“ из Новог Сада, као и инклузивни хор „Исон“ из Новог Сада, деца из дома „Др Никола Шуменковић“ из Стамнице, Дом за лица са оштећеним видом „Збрињавање“ Панчево, Установа за одрасле и старије Кучево,  Културно – уметничко друштво „Лепеница“ Крагујевац, корисници из Геронтолошког центра из Крагујевца, крагујевачки писац Владимир Ђорђевић и наравно наш хор „Распеване Пчелице“, као и фолклорна секција „Разигране Пчелице“.

Након програма, посетиоци су у холу театра разгледали радове наших другара из заводских радионица. На крају је био уприличен коктел, на којем су сви могли да се послуже.

Захваљујемо се гостима, који су нас и ове године испоштовали као домаћина и одазвали се позиву да узму учешће, а неки од њих су наши драги гости од самог оснивања нашег фестивала.

До следеће године, уживајте у прелепим фотографијама!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *