Дaн Завода „Мале Пчелице“

  • Posted by: admin
  • 2013-11-13

Дaн Завода „Мале Пчелице“

Крагујевачки Завод за смештај одраслих „Мале Пчелице“, прва, а уз то највећа установа овог типа у Србији и једна од највећих у Европи, обележио је 6. новембра четрдесет прву годину постојања. Свечаности је присуствовала и госпођа Бранкица Јанковић, државна секретарка у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике.

first_pimg

За четири деценије постојања, Завод „Мале Пчелице“ збринуо је више од четири хиљаде корисника. Свим тим људима побољшао је квалитет живота – великим трудом и залагањем више стотина стручних и помоћних радника, који су прошли кроз ову установу. Данас 275 радника, на челу са директором др Владицом Станојевићем, брине о безмало деветсто корисника, упућених у Завод из око 140 центара за социјални рад.

second_pimg

– Међу бројним активностима које сте развили – рекла је на свечаности државна секретарка Јанковић – све су веома важне: од активности подршке оспособљавању и осамостаљивању корисника, преко културно-забавних, уметничко-стваралачких, едукативно-рекреативних и спортско-рекреативних садржаја, до рада у разним радионицама… Неуморним развојем потенцијала за креативно испољавање корисника, „Мале Пчелице“ подсећају на мали град сродних душа, којем ће Министарство рада, запошљавања и социјалне политике, на челу са доктором Јованом Кркобабићем, и убудуће помагати.

third_pimg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *