Директор Завода др Владица Станојевић на пријему у амбасади Републике Србије у Чешкој

  • Posted by: admin
  • 2013-11-14

Директор Завода др Владица Станојевић на пријему у амбасади Републике Србије у Чешкој

Данас 14.11.2013.год. Делегација директора социјалних установа Републике Србије била је на пријему у амбасади Србије у Прагу, поводом студијске посете Чешкој Републици тј. Институцијама које су у програму деинституционализације.

direktori
У срдачном разговору њена екселенција госпођа Маја Митровић  амбасадор Републике Србије у Чешкој , примила је делегацију директора.
У срдачном разговору са директором Завода Мале Пчелице др Владицом Станојевић, пожелела је успех у даљем раду, пожелела је да животни стандард корисника буде подигнут на још већи ниво, да истрајемо у деинституционализацији тј.интеграцији корисника у животну заједницу и да свако ко од њих може буде изведен из Завода да живи самостално уз подршку, а нада се да ће држава Србија имати разумевања за то и изаћи са конкретним предлозима и решењима.

vladica
Студијску посету Чешкој организовало је Министарство рада, запошљавања и социјалне политике, Министарство  здравља, Отворени загрљај који је финансиран од стране Европске уније.
Прва да посети институције које су у програму деинститзционализације имала је Државни секретар у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике госпођа Бранкица Јанковић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *