Госпојинске Свечаности – Посета Епископа Шумадијског Јована

  • Posted by: admin
  • 2013-09-22

Госпојинске Свечаности – Посета Епископа Шумадијског Јована

Посета Епископа Шумадијског Јована

Ове године Завод за смештај одраслих лица “Мале Пчелице” Крагујевац био је домаћин Госпоjинских свечаности, традиционалне манифестације која се организује поводом рођења пресвете Богородице и траје од 28.08. до 21.09. под покровитељством Епархијског дома и општине града Крагујевца.

DSCF4333

Тим поводом је 13.09.2013.г. Завод посетио Епископ шумадијски Јован са својим сарадницима, бројни представници локалне самоуправе, директорка основне школе “19 октобар” Маршић, као и ученици школе у пратњи својих наставника. Директор Завода др Владица Станојевић је прикладним говором поздравио госте и пожелео им добродошлицу у Установу.

Програм је отворио хор “Распеване Пчелице”, затим су учесници читали своје радове на тему Госпоjинских свечаности, а онда су заједно са корисницима Завода склопили два мозаика са ликом Богородице који су изложени у Епархијском дому. На крају је хор својим извођењем песме “Лађа Француска” затворио програм.

Епископ Јован је том приликом обишао Завод као и наше радионице и био је пријатно изненађен креативношћу наших корисника као и радовима који су њихових руку дело.

DSCF4351

Завод је као домаћин организовао прикладну трпезу за све госте, коју је његово правосвештенство Владика Јован претходно благословио. Било је ово једно лепо и ново искуство како за госте, тако и за нас домаћине и надамо се да ћемо поново бити домаћини оваквих или сличних манифестација.

Цео догађај је био медијски испраћен и представљен јавности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *