„Ко некад у 8“

„Ко некад у 8“

 

Наш дом имао је ту част и задовољство да угости глумце из „Тетра добрих вибрација“ из Новог Сада, који су извели представу „Ко некад у 8“, по режији и сценарију господина Миограга Мише Близанца.

Ова представа је била направљена, могло би се рећи, као спој више различитих позоришних жанрова. То су деца која живе у неком идеализованом свету, с’помало романтике, разних тужних, али и смешних „лудорија“, љубавних и комичних ситуација, а све то проткано са музиком, игром и песмом. Њихове реченице, па и монолози су варнице, са савременим, а и мистичним изразима, када неко одраста у друштву разних маштања, фрустрираних и депресиних људи и околине, али и оних „паметњаковића“, који би на сваки начин хтели целом свету да покажу своје зубе и да за тако понашање или добију награду или остану сами, тужног и безосећајног и испражњеног духа. Једноставно, није злато све што сија, а и батине су изгтледа изашле из раја, као што говори наша изрека. Можда би поента овог мјузикла, а помало и у жанру кабареа, свега оног што смо видели, могла да буде, а то је живи свој живот онолико колико можеш, пуним плућима, са мало смеха, мало разочарења, али га живи и проживи до максимума и када си млад и када си у позним годинама. Као и то да сваки човек има своје мисли, идеје, своје мане и врлине, свестан да је само један овоземаљски живот и да га треба што лакше и безболније проживети. Све то су ови дечаци и девојчице из Новог Сада са пуно умећа и глумачке вештине и показали.

Остаје нам само да им на томе честитамо и пожелимо што успешније и још лепше одрастање и свакодневно дружење у њиховом животу.

Они су то са великим З и заслужили!

 

Чланак припремио:

Горан Вељковић Брежицки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *