Нови радни центар

  • Posted by: admin
  • 2013-10-12

Нови радни центар

 

Крагујевац, 10. октобар 2013. године – Крагујевачки Завод за смештај одраслих „Мале Пчелице“, једна од највећих институција социјалне заштите на Балкану, од данас је богатији за нови Радни центар.

Радни центар је и најбоља илустрација начина рада новог руководства. Захваљујући донацији Међународне добротоворне православне организације ИОЦЦ из Америке у износу од 8 хиљада евра, али и уз ангажовање запослених и коришћењем већ постојећег материјала корисници су добили Радни центар. Укупна вредност радова 12 хиљада евра, а радови су трајали мање од месец дана. На тај начин, нови менаџмент уштедео је држави, с обзиром да се Завод финансира из средстава буџета Републике Србије, више од осамдесет одсто укупне вредности Радног центра.

 С друге стране, корисници су добили грнчарску радионицу, корпарско – плетарскаурадионица, ликовни атеље и учионицу за особе са оштећеним слухом. Површина центра је 200 метара кавдаратних, а са њима на усвајањима нових знања и вештина раде обучени инструктори, иначе запослени у Заводу.

У плану је и адаптација вешернице, по истом приницпу- ангажовањем радника Завода, а на слинач начин је реновиран и ресторан за запослене и госте у оквиру управе зграде Завода. За само навести колико дана Завод је добио екслузивни ресторан у етно стилу са навести колико места.

Нови менаџмент Завода намерава да настави одговорно и рационално пословање, као и да свакодневно ради на побољшању услова живота корисника, али и услова рада запослених. Такође, у различитим културним и спортским активностима у претходних шест месци било је укључено 550 корисника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *