Сусрети особа са инвалидитетом – Дољевац

  • Posted by: admin
  • 2014-11-05

Сусрети особа са инвалидитетом – Дољевац

Били смо у Дољевцу

 

„И ми то можемо“

Током овог месеца добили смо позив од наших пријатеља из Дома за одрасла инвалидна лица из Дољевца, за учествовањем у различитим манифестацијама. Повод је био сусрет за особе са инвалидитетом и њихово дружење кроз различите активности, а све под слоганом „ И ми то можемо“. Све активности су биле организоване у неколико дана, а ми вам овом приликом преносимо њихове утиске.

 

 

Првог дана је било организовано такмичење у шаху, тако да су учешће узели наши најбољи шахисти: Зоран Б. Станковић, Марко Кезуновић и Зоран Станковић. Том приликом су показали своје знање и умеће у игрању ове игре. Након завршеног турнира, обишли су дом и дружили се са пријатељима. Сви учесници су том приликом добили захвалнице у име организатора.

 

 

 

Другог дана је било организовано такмичење у обарању чуњева и пикаду. Представници нашег дома су били Дарко Данојлић, Марија Димитријевић, Мира Грашић и моја маленкост Богдан Чутурица. У обарању чуњева нисмо се најбоље показали, али зато смо у пикаду освојили пехар, као најбоља екипа, која је учествовала на такмичењу и то све захваљујући мојим другарицама. Након завршеног такмичења, домаћини су нам организовали свечани ручак.

У повратку смо обишли град Ниш, прошетали по центру града, обишли казанџијско сокаче, познати тржни центар. Како нам је било, најбоље ће вам показати приложене фотографије.

 

 

 

 

Трећег дана је била организована најлепша манифестација, по мишљењу многих учесника, јер је тај дан био предвиђен за модну ревију. Све установе које су узеле учешће су се приказале са својим радовима, који су настали у разноврсним радионицама, а саме креације су носили корисници.

Наш Завод се приказао са радовима који су настали у кројачкој радионици и радионици домаће радиности, а манекенке су биле наше другарице: Божика Стојковић, Зденка Аћимовић, Ивана Живковић и Драгиња Шарчевић. Наша другарица Ивана је понела титулу најбољег модела, а наш Завод је добио пехар за целокупну колекцију, са којом смо се приказали. Како је било на самој модној ревији, најбоље погледајте приложене фотографије.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *