Свечано отварање павиљона „Сунцокрет“

Свечано отварање павиљона „Сунцокрет“

 

Кајем септембра месеца, тачније 29. септембар је за нас био посебан дан и сви смо га дочекали веома свечано и радосно. Наиме, тог дана организовани су сроднички сусрети, као и свечано отварање реновираног петог павиљона, познатијег као павиљон „Сунцокрет“.

Па да вас подсетимо. Последњих четири године у нашем Заводу је оплемењен и уређен наш животни простор. Реновирано је три павиљона, павиљон „Дуга“, „Бисер“ и „Срце“, а ове године и павиљон, који је намењен за наше најстарије, павиљон „Сунцокрет“.

Сређивање и реновирање павиљона „Сунцокрет“ отпочело је током пролећа 2017. године. Радови су јако брзо напредовали, тако да  наши другари имају сада нов стамбени објекат, где су им доста побољшани услови живота. Урађен је нов кров, изолација целе зграде, комплетно је реновиран под, зграда је окречена, добили смо нов намештај, а оно што нас све посебно радује је и то што је свака соба добила најсавременији телевизор. Реновирање је финансирано сопственим средствима и уложено је око 20 милиона динара.

Свечано отварање реновираног павиљона обавило се уз присуствo многобројних гостију и пријатеља наше установе. Па су тако били представници локалне самоуправе, градских институција, директори социјалних установа из целе Србије, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован, а посебну част нам је указао и помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Милош Јанковић, као и председник скупштине града Крагујевца, господин Мирослав Петрашиновић, који су уједно, уз присуство нашег директора, и отворили реновирани павиљон.

На самом почетку, пријатељи наше установе, група „Архангели“, као и наш хор „Распеване Пчелице“ су отпевали пар песама, а након тога свим присутнима се обратио наш директор др Владица Станојевић, који је све госте поздравио и информисао о томе шта је урађено. Након њега, за говорницом је изашао и помоћник министра, господин Милош Јанковић, који нас је такође све поздравио и похвалио, како директора, особље, тако и нас кориснике.

Након свечаности, директор је госте повео да присуствују свечаном пресецању врпце, као и освештавању новог павиљона. Врпцу су пресекли помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Милош Јанковић, Епископ Шумадијски Господин Јован, председник скупштине града Крагујевца, господин Мирослав Петрашиновић, као и наш директор др Владица Станојевић. Након тога уследила је служба, а затим су сви гости имали прилике да обиђу павиљон и да виде шта је све то урађено.

Како смо сазнали од наших другари, сви су били одушевљењи тиме што су имали прилике да се друже и поразговарају са гостима. Обишли су собе наших другара, боравак, али и креативну радионицу, где су могли да виде шта је све то што ми израђујемо и правимо и наравно похвалили нас за наш труд и рад.

Након обиласка нашег новог павиљона, гости су обишли и храм Светог Луке Кримског.

Како је све изгледало, можете погледати на приложеним фотографијама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *