Весело Кулинско лето

  • Posted by: admin
  • 2016-10-30

Весело Кулинско лето

Игре без граница, под називом „Весело Кулинско лето“, одржавају се традиционално сваке године у дому у Кулинама. Као и претходних година и ове године су наши спортисти узели учешће. Ове године учествовало је 6 установа и то: Велики Поповац, Стамница, Сремчица, Јабука, наш Завод, као и домаћин, Кулине.

На свечаном отварању седмих игара без граница наступило је културно – уметничко друштво из Алексинца, „Супер жене“ из дома у Тешици, које су нам приредиле прикладно послужење. Ову манифестацију посетили су и локални медији, као и јавне личности из политичког живота, а игре без граница свечано је прогласио отвореним, дугогодишњи пријатељ наше установе, директор дома Војкан Станојевић.

У оквиру игара без граница било је више такмичарских дисциплина и игрица, као нпр. убацивање лоптице у корпу и ко убаци највише за два минута он је победник, ношење лопте на палицама око чуњева, три пута у круг и ко за најкраће време однесе све три лопте на циљ, он је победник… Било је више игара, свака игра је доносила по један, два и три поена.

Суђење је било фер и коректно. Наш Завод је освојио прво место. Нас седморо другара смо освојили 15 бодова у могућих 8 игара. Друго место је припало дому из Великог Поповца, а треће место је заузео дом из Стамнице.

По завршетку такмичења, бивши директор Кулина, познатија као Гидра, уручио нам је пехар и медаље за прво место. Такође смо добили и прелазни пехар, који ће бити код нас до наредних игара.

Пуни самопоуздања и позитивне енергије, срећни и задовољни на успех ове године, вратили смо се у наш Завод.

 

Чланак припремио:

Богдан Чутурица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *