Весело Кулинско лето

Весело Кулинско лето

 

Нас седморо другара из Завода кренули смо у дом Кулине, у подножију Малог Јастребца, планине надомак Алексинца, на игре без граница, које се одржавају традиционално сваке године, већ осам година.

Манифестацију је поздравио наш министар господин Зоран Ђорђевић, који је са делегацијом пропратио целу манифестацију и дао нам адекватну подршку. Игре без границе је прогласио отвореним директор дома, Војкан Станојевић.

И ми из Завода Мале Пчелице смо имали велику подршку у публици. Наши навијачи су били, наш директор др Владица Станојевић, главна сестра Завода, Душица Пајевић, доктор Ћира и докторка Ксенија.

Такмичили смо се у разним дисциплинама, нпр.надвлачење конопца, шутирање пенала на гол, извођење слободних бацања на кош, скакање у џаку, ношење јајета у кашици, убацивање лоптица у корпу преко зида…, у свим тим играма је време било ограничено на два до три минута и ко највише нпр.убаци лоптица, он је победник и има највише поена.

По завршетку такмичења наш завод је са 42 поена, у 8 игара, заузео прво место. Ово нам је други пут за редом да смо били прваци на такмичењу. Како се за прво место добија прелазни пехар, ове године је он поново остао у нашим рукама. Уколико и следеће године освојимо прво место, прелазни пехар ће нам остати у трајном власништву.

На додели награда и пехара, министар Зоран Ђорђевић нам је честитао на победи и сликао се са нама за успомену и дуго сећање на тај догађај. Честитали су нам и наши радници из Завода, а медаље су нам уручили наш директор др Владица Станојевић и директор Кулина Војкан Станојевић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *